OVER IRIS NOËLLE

Iris Noëlle begon al jong met zingen. Op haar 15e nam zij deel aan het televisieprogramma Memories, waarbij ze het nummer Smash into you van Beyoncé zong in het begin van de aflevering. Iris begeleidde zichzelf hierbij op de piano. De zangkunsten van Iris werden opgemerkt en ze werd uitgenodigd om te komen zingen bij een benefietconcert voor KiKa in Amsterdam. Dit was haar eerste optreden, waarbij ze direct al tussen grote namen stond, zoals Alain Clark, Thé Lau, Sabrina Starke en de Handsome Poets. Een mooi begin!

 

Hierna volgden vele optredens. Zo won Iris verschillende talentenjachten, zong ze op bruiloften en in restaurants. Op haar zestiende werd ze uitgenodigd om te komen zingen bij De Avondploeg op Slam FM. Iris zong hier twee nummers en de reacties waren zo goed, dat ze twee maanden later terug mocht komen in de studio. Opnieuw een groot succes!

 

Iris begon met studeren en hierdoor stond haar zangcarrière tijdelijk op een lager pitje. Toch kan ze het zingen na haar studie niet loslaten; daarom besluit ze na haar studie weer de focus op muziek te leggen.

 

Iris is inmiddels niet meer weg te denken uit het muzikale circuit. Akoestisch, solo of met band treedt ze op in cafés, restaurants, op bruiloften, tijdens feesten en tijdens verschillende muzikale sessies. Ook plaatst ze iedere week een cover op haar YouTube kanaal Iris Noelle, waar ze al meer dan 1300 abonnees heeft. Daarnaast schrijft Iris haar eigen muziek en is ze hard bezig om binnenkort haar debuutalbum uit te brengen.

 

Iris deed mee aan seizoen 9 van The Voice of Holland. Tijdens haar auditie zong ze het prachtige nummer Piece by Piece van Kelly Clarkson. Het liedje gaat over de band die zij heeft met haar vader. Alle vier de stoelen draaien en de coaches waren zo ontroerd, dat Waylon, Lil Kleine en Ali B het alledrie niet droog konden houden. De auditie van Iris ging viral en Iris stond in verschillende media, zoals in het AD, Wendy en Lindanieuws. Ze mocht zelfs bij RTL Boulevard aan de desk aanschuiven om te vertellen over haar ervaring!

o