OVER IRIS NOËLLE

Iris Noëlle begon al jong met zingen. Op haar 15e nam zij deel aan het televisieprogramma Memories, waarbij ze het nummer Smash into you van Beyoncé zong in het begin van de aflevering. Iris begeleidde zichzelf hierbij op de piano. De zangkunsten van Iris werden opgemerkt en ze werd uitgenodigd om te komen zingen bij een benefietconcert voor KiKa in Amsterdam. Dit was haar eerste optreden, waarbij ze direct al tussen grote namen stond, zoals Alain Clark, Thé Lau, Sabrina Starke en de Handsome Poets.

 

Hierna volgden vele optredens. Zo won Iris verschillende talentenjachten, zong ze op meerdere bruiloften en in verschillende restaurants. Op haar zestiende werd ze uitgenodigd om te komen zingen bij De Avondploeg op Slam FM. Iris zong hier twee nummers en de reacties waren zo goed, dat ze twee maanden later terug mocht komen in de studio. Opnieuw een groot succes!

 

Door een studie Internationale Bedrijfscommunicatie stond haar zangcarrière tijdelijk op een lager pitje. Toch kan ze het zingen na haar studie niet loslaten; daarom besluit ze na haar studie weer de focus op muziek te leggen.

 

In 2018 wordt Iris gevraagd om mee te doen aan The Voice of Holland: een droom die uitkwam! Tijdens haar auditie zong ze het prachtige nummer Piece by Piece van Kelly Clarkson. Alle vier de stoelen draaien en de coaches waren zo ontroerd, dat Waylon, Lil Kleine en Ali B het alledrie niet droog konden houden. De auditie van Iris ging viral en Iris stond in verschillende media, zoals in het AD, Wendy en Lindanieuws. Ze mocht zelfs bij RTL Boulevard aan de desk aanschuiven om te vertellen over haar ervaring!

 

Iris is inmiddels niet meer weg te denken uit het muzikale circuit. Akoestisch, solo of met band treedt ze op in cafés, restaurants, op bruiloften, tijdens feesten en tijdens verschillende muzikale sessies. Ze was de afgelopen tijd te horen bij 538, Radio1 en verschillende lokale radiozenders. Ook plaatst ze iedere week een cover op haar YouTube kanaal Iris Noelle. Met meer dan 11.000 abonnees, groeit haar kanaal iedere dag. Daarnaast schrijft Iris haar eigen muziek. Begin 2021 heeft Iris getekend bij CTM Music om samen muziek uit te brengen en zijn de eerste 2 singles gereleased: From Here en If We Had A Love Story.

o